Miinus plus miinus

Viime viikot ovat menneet tulevia keikkoja valmistellen sekä levyn julkaisua pedaten: laulutreenejä, taustanauhojen kasaamista, jokunen haastattelu kuvauksineen, tapaamisia, jatkuvaa koordinointia, yhteydenpitoa ja väliin laulunsanoittamista harrastavien oppilaiden koulutusta. Omalle kirjoittamiselle on jäänyt vain unelta nipistetyt hetkoset ja matkustamisiin tuhraantuvat tunnit. Näennäisen kiireen olen ottanut vastaan ihan uusin konstein; sen sijaan että yrittäisin säästellä itseäni kieltäytymällä ylimääräisistä tehtävistä, olenkin ruvennut sanomaan kyllä lähes kaikille uusille ehdotuksille. Kyllä, kyllä ja lisäksi vielä muutama vapaaehtoishomma.

Näännyttääkö? No ei. Tuntuu kuin elämä olisi muuttunut väljemmäksi, ikään kuin touhuilu poikisi lisää aikaa kaikkien mielekkäiden hommien tekemiseen. Ja taivas lorottelee päälle uusia projekteja ja ideoita kuin saavista kaatamalla.

Luulen, että kaikki edellä kertomani perustuu matematiikkaan: jos energian sijoittaminen itsestä ulospäin on miinus ja vastaavasti energian itsellä pitäminen plus, niin silloin kovempien työrupeamien (-) kompensointi jollain säästöpolitiikalla (+) tuottaakin negatiivisen tuloksen (-), kun taas kasa kivaa työtä (-) ynnä lisää merkityksellisiä hommia  (-) = aikaa ja energiaa (+).

Kommentoi täällä.

Julkaistu: 11.10.2019